Contra-indicaties

Als je onder behandeling bent bij een psychiater en/of bij de gespecialiseerde GGZ en kampt met psychische problemen, zoals borderline, schizofrenie of last hebt van psychoses kan je niet deelnemen. Uiteraard ook niet als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Het is verstandig om je leverfunctie te laten testen middels bloedonderzoek, je bloeddruk te laten nakijken, want ook een lage bloeddruk is een contra-indicatie en je hart te laten controleren (hartfilmpje).

Wanneer je antidepressiva gebruikt kan je niet aan de sessie deelnemen, bloeddrukverlagers zijn ook een contra-indicatie tenzij je deze minimaal twee weken, in overleg met je arts, kan laten staan; ook bij ander medicijn gebruikt kan het verstandig zijn deze te laten staan, indien mogelijk en uiteraard altijd na overleg met je arts.

Wij adviseren je om bij elke vorm van twijfel, gebruik van medicatie, je arts vooraf te raadplegen.

Als je deelneemt aan een Iboga sessie gaan wij er vanuit dat je geestelijk en lichamelijk gezond bent of van een arts het “groene” licht hebt gekregen. Wij werken met een eigen-risicoverklaring en deelname is geheel voor eigen verantwoordelijkheid.

Afdrukken E-mail