Sessie


In een relaxte omgeving met zachte achtergrondmuziek, bevindt zich je eigen bed waarop je kan liggen, zitten of hangen. Desgewenst kan je gebruik maken van een oogmasker om je volledig in jezelf terug te trekken en de droomachtige beelden, welke ervaren kunnen worden, beter te zien.

De sessie duurt in totaal tussen de 24 en ca. 32 uur en bestaat meestal uit 3 fasen; de eerste fase duurt gemiddeld 6 uur, bestaat uit verschillende gedeeltes ondanks dat je merendeels van de tijd wakker bent wordt het omschreven als droomstaat. In deze fase kan je je “dronken” voelen, je kan gaan braken, maar door het aangepaste dieet en het vasten voor aanvang van de sessie, geef je slechts vocht en Iboga terug. In de tweede fase stoppen de “dromen” en verkeer je in een soort wakende slaap. Hierna volgt de derde fase welke meestal uit een diepe ontspannende slaap bestaat, waarin je levendige dromen kunt hebben.

Door de sterk ontgiftende eigenschappen van Iboga is het mogelijk dat je misselijk wordt, moet overgeven, heftig transpireert of last krijgt van je darmen; dit wordt over het algemeen ervaren als “loslaten”. “Loslaten”, is het sleutelwoord voor een succesvol proces. Als je je verzet tegen de heilzame werking van Iboga, maak je het proces onnodig langer en zwaarder.

Alles wat tijdens de sessie gebeurt, is goed en wij begeleiden en observeren jou continu in de eerste 2 fases, zodat je in een veilige beschermde omgeving jouw unieke proces doorloopt.

We raden je aan zonder verwachtingen over het verloop van de sessie deel te nemen. Het is onnodig om bang te zijn voor Iboga, het is een liefdevol cadeau van moeder natuur. Onze ervaring is dat iedereen zijn eigen unieke ervaring met Iboga heeft en wij zijn goed in staat om je in dit proces te ondersteunen. Op internet kan je diverse bevindingen van mensen lezen en je zult bemerken dat er geen enkele ervaring het zelfde is.

Normaliter is het mogelijk in de loop van de middag na de dag van inname weer “normaal” te kunnen functioneren, er zijn wel gevallen bekend dat dit wat langer kan duren. Ook is het mogelijk dat je nog een tijdje lastiger slaapt, een verminderde eetlust hebt, maar er zijn ook meldingen van enige duizeligheid en visuele waarnemingen. Wees je bewust dat alles wat zich aandient, ook weer weg zal gaan.

Ruimte

Afdrukken E-mail